19-06-2017

Nederlandse start-up Betty Blocks opgenomen in Gartner Magic Quadrant

Deel dit bericht

Betty Blocks, het no-code platform voor het ontwikkelen van bedrijfs-, web- en mobiele applicaties, is opgenomen in Gartners 2017 Magic Quadrant voor Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS).

Het hpaPaaS Magic Quadrant is een primeur. Voorheen evalueerde Gartner high-productivity samen met high-control platformen. Deze scheiding benadrukt de opkomst van een nieuwe categorie die een significant verschil in snelheid, kosten en technologie mogelijk maakt, ten opzichte van traditioneel programmeren.

Omdat hpaPaaS nu als een aparte categorie geëvalueerd wordt, laat dit zien dat de mogelijkheden en toegevoegde waarde van high-productivity platformen duidelijk erkend worden” zegt Chris Obdam, CEO van Betty Blocks. ”We groeien hard en breiden ook internationaal uit. Deze opname in het kwadrant is een bevestiging van onze visie. We leven in een tijd waarin de snelle de langzame verslaan, ongeacht de omvang.“

Jonge speler tussen grote namen
De Gartner Magic Quadrant evalueert 14 oplossingen dit jaar. “Dat wij als relatief jonge speler uit Nederland nu opgenomen zijn is best bijzonder. Zeker als je bedenkt in welk tempo we dat voor elkaar hebben gekregen”, aldus CEO Chris Obdam. “We zitten nu al dicht bij de grote leaders in de markt en dat is ook de plek waar we naartoe willen. Het is onze ambitie om de gevestigde orde uit te dagen.”

http://biplatform.nl afbeelding

Gebruiksvriendelijk
Dat Betty Blocks in het Magic Quadrant staat is een erkenning als belangrijke nieuwe partij in deze markt. “Met een beetje affiniteit voor IT kun je met Betty Blocks zelf een applicatie bouwen. Dit is uniek in de markt en sluit aan bij onze visie die we hebben over software-ontwikkeling. Je hebt een beweging die zegt dat kinderen op de lagere school al moeten leren programmeren. Maar je kunt het ook omdraaien. Maak programmeren eenvoudiger en bereik hetzelfde resultaat."

Grote opdrachtgevers
Ook in Nederland ontdekken steeds meer organisaties de voordelen van Betty Blocks. De gemeenten Hoorn en Zaanstad ontwikkelden eerder al hun eigen applicaties op het platform, net als een reeks aan grote bedrijven waaronder KPMG, Tele2 en VIVAT. Betty Blocks verwacht dit jaar, net als vorig jaar, in omzet en aantal medewerkers opnieuw te verdubbelen.

Tags:

hpaPaaS, PaaS, no code, RAD

Company:

Betty Blocks

Partners