20-06-2017

Gartner publiceert Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms

Deel dit bericht

Applicatieleiders krijgen te maken met steeds meer digitale kanalen die ondersteund moeten worden, van apps tot personal assistants. Gartner onderzocht de grootste Mobile Application Development Platform (MAPD) aanbieders die ingeschakeld worden voor het uitbreiden en accelereren van mobiele app ontwikkelingen en het leveren van post-app experiences.

Gartner definieert mobiele applicatie ontwikkelplatformen als de combinatie van tools, technologieën, onderdelen en diensten waarmee organisaties een portfolio voor cross-platform mobiele applicaties kunnen ontwerpen, ontwikkelen, testen, uitrollen, verspreiden, beheren en analyseren. Tijdens deze processen voldoen de applicaties aan de voorschriften van diverse gebruikssituaties, waaronder zowel intern- als extern gerichte scenario’s.

Gartner over de ontwikkelingen in de MAPD markt: "De laatste paar jaren zijn de onafhankelijke aanbieders in deze quadrant overgenomen door grotere spelers in de markt, wat bevestigt hoe belangrijk mobility geworden is in veel enterprise systems. Toch zijn er nog steeds veel onafhankelijke aanbieders van MAPDs, die tegenwoordig concurreren met aanbieders die hun producten omgebouwd hebben tot MAPDs (bijvoorbeeld van een MBS of een RMAD). Gartner voorspelt dat de MAPD markt zal blijven groeie; enerzijds omdat wearables, bots en conversational UI kanalen ook opgenomen zullen moeten worden in deze platforms om te voldoen aan de omnichannel strategie en anderzijds doordat mobility een steeds grotere rol zal gaan spelen in andere enterprise systemen en platforms."

OutSystems, Mendix, Oracle, Kony, Microsoft, Salesforce en Progress zijn uitgeroepen als leiders in de Magic Quadrant. Zie hieronder het volledige overzicht.

http://biplatform.nl afbeelding

Partners