07-09-2017

NGINX lanceert nieuw Application Platform

Deel dit bericht

Het open source delivery platform NGINX, Inc., heeft vandaag de lancering aangekondigd van diverse nieuwe oplossingen die de basis vormen van het nieuwe NGINX Application Platform. Ontwikkelteams kunnen middels dit platform applicaties bouwen of moderniseren met efficiënte DevOps tools.

Het nieuwe NGINX Application Platform biedt een suite van producten die samen een robuuste oplossing leveren waaronder extra flexibiliteit, stabiliteit, beheer en transparantie. Het platform bestaat uit:

  • NGINX Plus, een combinatie van loadbalancer, contentcache en webserver. NGINX Plus breidt open source NGINX uit met geavanceerde functies en bekroonde ondersteuning voor een bedrijfsklare oplossing. 
  • NGINX Controller, een gecentraliseerd beheer- en besturingsplatform voor NGINX Plus. Het stuurt de levering van applicaties door meerdere omgevingen heen, waardoor bedrijven in staat worden gesteld om voortdurend applicaties in te zetten en te updaten, gebruik makende van geteste en bewezen beleidslijnen. Vanuit een geïntegreerde interface kunnen organisaties zien hoe het verkeer door alle NGINX Plus instanties wordt geleid en hoe beleidslijnen, die aangeven hoe NGINX Plus loadbalancing, contentcaching en overige belangrijke applicatieleveringsfuncties uitvoert, worden gedefinieerd en uitgevoerd.
  • NGINX Unit, een dynamische server voor moderne applicaties. Door de toenemende integratie van microservices zetten organisaties nieuwe functies en functionaliteiten steeds vaker in. NGINX Unit is een nieuwe meertalige server voor applicaties die bedoeld zijn om te functioneren in uiterst dynamische omgevingen. Onderdeel hiervan is ook een REST API die volledig geautomatiseerd en gebruikt kan worden om nieuwe applicatieversies zonder bedrijfsuitval in te zetten. NGINX Unit ondersteunt momenteel PHP, Python en Go waarbij op korte termijn meer taalondersteuning beschikbaar gesteld zal worden.
  • De NGINX Web Applicatie Firewall (WAF), mogelijk gemaakt door ModSecurity, beschermt webapplicaties tegen diverse Layer-7-aanvallen en biedt DdoS-beperking, realtime blacklisting en auditlogging. Dit werd voor de eerste keer geïntroduceerd als onderdeel van NGINX Plus Release 12 in mei 2017. 

“De integratie van technologie in ons dagelijks leven biedt - meer dan ooit tevoren - organisaties de kans om op klantgerichte wijze een breder publiek te bereiken, aldus Gus Robertson, CEO van NGINX, Inc. 

Naast de lancering van het NGINX Applicatieplatform heeft NGINX ook de mogelijkheid geboden om NGINX Plus als een Kubernetes Ingress Controller te gebruiken. Dankzij de open source NGINX Ingress Controller voor Kubernetes geeft deze nieuwe functionaliteit van NGINX Plus organisaties de mogelijkheid om applicaties binnen Kubernetes en het Red Hat OpenShift Container Platform overal in een cluster in te zetten, zodat zij bereikt kunnen worden door verkeer van buitenaf.

Partners