Plat4mation en ServiceNow presenteren DevOps-simulatie Phoenix Project

Deel dit bericht

ServiceNow service provider Plat4mation heeft de interactieve DevOps business simulatie 'Phoenix Project' geport naar ServiceNow. Het spel werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Nederlandse business simulatie ontwikkelaar GamingWorks en stelt medewerkers en teams in staat om zich snel de basisprincipes van DevOps eigen te maken. Na een succesvolle pilotfase zal Plat4mation op 14 september tijdens het Limitless IT event van ServiceNow de nieuwe, interactieve manier onthullen om culturele veranderingen in een organisatie te realiseren.

The Phoenix Project is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Gene Kim, Kevin Behr en George Spafford. Dit boek wordt gezien als essentiële literatuur voor iedereen die DevOps wil begrijpen en succesvol wil implementeren. GamingWorks ontwikkelde het spel oorspronkelijk als kaartspel, waar Plat4mation een digitaal element aan toegevoegd heeft op basis van ServiceNow. ServiceNow is als Service Management tool bij uitstek geschikt om DevOps implementatie te faciliteren en een DevOps manier van werken te stroomlijnen.

Organisaties die baat hebben bij DevOps worden vaak geconfronteerd met snel veranderende behoeften vanuit de organisatie of eindgebruikers. Organisaties zoeken daarom naar manieren om flexibeler en meer agile te worden om tegemoet te komen aan deze behoeften en kiezen daarom voor een DevOps benadering van product- en service ontwikkeling. Tooling zoals ServiceNow is bij uitstek geschikt voor een DevOps benadering omdat het functionaliteit biedt om zowel ‘Planned’ (themes, epics, stories) en ‘Unplanned’ (incidenten en alerts) te managen. ServiceNow positioneert zichzelf als een Single System of Action om DevOps engineers één platform te bieden waarop alle activiteiten die voor hen relevant zijn overzichtelijk te presenteren, inclusief de juiste prioritering.

DevOps mentaliteit
Elmer de Valk, managing partner bij Plat4mation, legt uit: “DevOps implementatie kan ingewikkeld zijn en is zonder uitzondering een ingrijpende keuze. Om er zeker van te zijn dat de medewerkers die volgens DevOps gaan werken de implicaties en voordelen begrijpen, is het in mijn optiek het meest effectief om op basis van ervaring middels een simulatie een DevOps mentaliteit en manier van werken eigen te maken. We maken daarom gebruik van The Phoenix Project en hebben deze simulatie geschikt gemaakt voor ServiceNow zodat organisaties een beter begrip krijgen van de uitdagingen en voordelen van DevOps implementatie. Daar bovenop maakt de simulatie inzichtelijk hoe ServiceNow een DevOps manier van werken ondersteund. We zijn er van overtuigd dat deze simulatie essentieel zal zijn in het aanleren van DevOps principes door teams.”

Twee ronden
The Phoenix Project bestaat uit twee ronden. Tijdens de eerste ronde moeten DevOps principes toegepast worden tijdens een business simulatie. Multidisciplinaire teams, waarin zowel de business, development als operations vertegenwoordigd zijn, moeten met goed gevolg de eerste ronde doorlopen door aan business en IT-projecten en problemen te werken. Teams zullen tijdens deze ronde regelmatig met nieuwe eisen vanuit de organisatie geconfronteerd worden, nieuwe ideeën moet integreren en om moeten gaan met externe invloeden die de ontwikkeling en uitrol beïnvloeden. Een gebrek aan gestructureerde communicatie gedurende de simulatie zal tot minder goede resultaten leiden dan men zou verwachten.
Tijdens de tweede ronde wordt ServiceNow gebruikt om de communicatie in het team te structureren. Deelnemers kunnen ervaren hoe ServiceNow de communicatie van teams kan stroomlijnen en een DevOps manier van werken kan ondersteunen. Performance verbeteringen dankzij een meer volwassen niveau van operations worden dankzij deze simulatie zichtbaar. Op deze manier wordt na afloop van de simulatie direct tastbaar hoe een organisatie baat kan hebben bij de implementatie van DevOps.

Meer dan automatisering van processen
Volgens Jan Schilt, eigenaar en directeur van GamingWorks is het partnership met Plat4mation uitzonderlijk. “We hebben zowel hun uitgebreide kennis van ServiceNow als onze expertise met interactief leren weten te verenigen in één simulatie. Deze simulatie zal organisaties helpen om snel vertrouwd te raken met ServiceNow, de features die het platform heeft en hoe deze gebruikt kunnen worden om waarde toe te voegen aan de gehele organisatie. DevOps is veel meer dan automatisering van processen of activiteiten. Het gaat ook over verandering in gedrag en bedrijfscultuur. Simulaties zoals deze zijn bij uitstek geschikt om bewustzijn van gedragspatronen en culturele invloeden in een organisatie te creëren. Daarbij zijn simulaties ook nuttig om nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren en het begrip van een onderwerp te verbeteren op een manier die door middel van bijvoorbeeld een training niet te realiseren is.”

Het Limitless IT XL Seminar dat samen met Plat4mation wordt georagniseerd vindt plaats op donderdag 14 september. Geïnteresseerden kunnen de lancering van The Phoenix Project – ServiceNow kosteloos bijwonen tijdens het Limitless IT event op 14 september in het Okura hotel in Amsterdam. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan de simulatie. Tijdens het Limitless IT XL Seminar kunnen bezoekers deelnemen aan het Phoenix Project.

08.30 - 13.30 uur.
Okura Hotel
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam

Meer informatie en aanmelden voor LimitlessIT-NL: ServiceNow

Partners