16-12-2019

Venafi: DevOps-professionals bezorgd over vertragingen door certificaatuitgifte

Deel dit bericht

Venafi maakt de resultaten bekend van een onderzoek onder DevOps-professionals naar het gebruik van digitale certificaten. Van 108 geïnterviewden tijdens de DevOps Enterprise Summit 2019 (DOES19) maakt 75 procent zich zorgen over vertraging van softwareontwikkelingen door de policy’s voor certificaatuitgifte.

Ruim een derde (39 procent) is van mening dat ontwikkelaars deze policies moeten kunnen omzeilen, voor het behalen van service level agreements. Minder dan de helft (48 procent) denkt dat ontwikkelaars binnen hun organisatie certificaten altijd via een door het securityteam goedgekeurde methode en leverancier aanvragen.  

Onveilige machine-identiteiten en certificaten  
Encryptiesleutels en digitale certificaten zijn cruciale machine-identiteiten voor het veilig authenticeren en communiceren met applicaties, servicecontainers en API’s op bedrijfsnetwerken, het Internet en in clouds. Daardoor leidt het gebruik van zwakke of ongeautoriseerde sleutels en certificaten tot aanzienlijk grotere securityrisico’s. Ontwikkelaars gebruiken echter onveilige machine-identiteiten en certificaten van niet geautoriseerde ‘certificate authorities’ (CA's), of zelf ondertekende certificaten, om trage procedures van certificaatuitgifte te omzeilen. Daarmee passeren ze securityteams en introduceren ze onverantwoorde securityrisico’s, zeker als daardoor fouten en kwetsbaarheden in de productieomgeving terechtkomen.

Snelheid versus security
“Bij DevOps staat alles in het teken van snelheid en uit dit onderzoek blijkt dat ontwikkelaars security procedures vaak vertragers vinden”, zegt Kevin Bocek, vice president security strategy & threat intelligence bij Venafi. “Helaas zijn securityprofessionals zich onvoldoende bewust van de risico’s die DevOps-processen met zich meebrengen. Idealiter moeten zij meer invloed hebben op het gebruik van machine-identiteiten door ontwikkelaars. De uitgifte en het beheer daarvan moet sneller en eenvoudiger worden georganiseerd om een exponentiële groei van problemen en risico’s te voorkomen. Om te kunnen vertrouwen op DevOps zijn transparantie, intelligentie en automatisering nodig voor het beschermen van alle gebruikte machine-identiteiten.”

Company:

Venafi

Partners