08-05-2017

SQS en Blue Prism werken samen voor Robotic Process Automation

Deel dit bericht

Testspecialist SQS is een samenwerkingsverband aangegaan met Blue Prism, aanbieder op het gebied van Robotic Process Automation en bedenker van het eerste 'besturingssysteem voor de digital workforce'.

Door het samenwerkingsverband wordt de focus op kwaliteitsbewaking van de SQS-adviesdiensten gecombineerd met het RPA-softwareplatform van Blue Prism, dat organisaties de mogelijkheid biedt processen te automatiseren die anders handmatig zouden worden uitgevoerd of door aanpassing van bestaande IT-systemen. Met een hoger automatiseringsniveau kunnen volgens beide bedrijven organisaties profiteren van transformationele efficiencyvoordelen, meer kennis ontwikkelen over hun processen en een superieure klantenservice leveren.

Re-engineering van bedrijfsprocessen
Volgens directeur bedrijfsvoering Ralph Gillessen van de SQS-groep gaat het hier niet over hardware/mechanische robots, maar over ‘softwarerobots’ die routineuze, handmatige bedrijfsprocessen gaan automatiseren. “Aangezien SQS een kwaliteitsgerichte organisatie is en veel ervaring heeft met domein- en automatiseringsdiensten, biedt dit samenwerkingsverband ons de mogelijkheid tot re-engineering van bedrijfsprocessen, waarbij de complexiteit wordt verminderd en doelgerichte processen mogelijk zijn. Veel van onze klanten hebben al voor Blue Prism gekozen als hun favoriete RPA-leverancier, en daarom is dit voor ons een vanzelfsprekende stap.”

Roadmap
Algemeen directeur Michael Laurenson bij Blue Prism beschouwt SQS als een ideale partner voor het ondersteunen van en binnenkomen in bedrijfssectoren waar hoge niveaus van auditing, beveiliging en naleving vereist zijn. “Zij begrijpen hoe ons RPA-platform gepland, geïmplementeerd en geschaald moet worden en bieden organisaties tevens een roadmap voor hun digitale transformaties. Zij automatiseren processen en zorgen ervoor dat bedrijfsdoelen en IT-middelen op elkaar zijn afgestemd.”

Meer informatie over Robotic Process Automation

Partners