05-04-2018

Onguard: Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Deel dit bericht

Het Nederlandse bedrijfsleven staat te springen om blockchain-experts. Ruim de helft van de CFO's (62 procent) in Nederland geeft aan een vacature uit te hebben staan om een expert op het gebied van blockchain aan te trekken. Dit blijkt uit de FinTech Barometer 2018 van order to cash-specialist Onguard onder ruim 300 finance professionals in Nederland.

Bedrijven bereiden zich voor op het werken met blockchain. Bij maar liefst 87 procent van de CFO’s komt het onderwerp minimaal één keer per maand voorbij tijdens vergaderingen. Eén op de vijf CFO’s (19 procent) vergadert zelfs dagelijks over blockchain. Ondanks dat er veel gesproken wordt over de nieuwe technologie, ziet de groep bestuurders nog veel uitdagingen in de komst ervan. Ruim een kwart van de CFO’s (29 procent) kan nog niet goed voorspellen wat de toepasbaarheid van blockchain in de huidige infrastructuur wordt. Andere zorgen die de bestuurders uiten zijn met name de beveiliging (20 procent) en de ingewikkelde IT-materie (17 procent).

Volgens CTO Marieke Saeij van Onguard is blockchain binnen veel bedrijven een hot topic en begint men de toegevoegde waarde van deze technologie te zien. “Volgens experts is de impact van blockchain groot en is het in staat om de hele economie te veranderen. Bedrijven spelen hierop in en investeren graag in personeel dat hierin gespecialiseerd is om bijvoorbeeld nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Op deze manier blijven zij voorop lopen, ook wanneer blockchain straks echt zijn intrede heeft gedaan. Ook wij zitten momenteel in de verkennende fase van deze nieuwe technologie. Zo zijn wij voorbereid en kunnen onze klanten er in een vroeg stadium de vruchten van plukken.”

Meer informatie: Onguard FinTech Barometer 2018

Company:

Onguard

Partners